Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

Аферист видавав себе за діючого працівника СБУ та обіцяв працевлаштування

Аферист видавав себе за діючого працівника СБУ та обіцяв працевлаштування
Аферист видавав себе за діючого працівника СБУ та обіцяв працевлаштування

За процесуального керівництва прокурорів Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону громадянину повідомлено про підозру у зловживанні впливом (ч. 3 ст. 369-2 КК України).

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону.

Досудовим розслідуванням встановлено, що у червні 2024 року, до 43-річного громадянина, уродженця Республіки Молдова, звернувся знайомий з проханням допомогти працевлаштувати військовозобов’язаного до органів Служби Безпеки України. Підозрюваний, який раніше представився діючим працівником УСБ України в Одеській області, за неправомірну вигоду в сумі 10 000 дол. США запропонував йому свої «послуги».

Він пообіцяв вплинути на службових осіб УСБ України в Одеській області щодо прийняття ними рішення про призов до органів Служби Безпеки України, із подальшим оформленням відповідних документів. У разі відмови громадянин погрожував штучно створювати перешкоди. Для дотримання конспірації під час передавання грошових коштів вимагав надсилати їх частинами у безготівковій формі шляхом банківських переказів на різні картки та рахунки.

У липні 2024 року, під час одержання другого частини траншу у виді 41 000 грн, злочинні дії зловмисника були викриті і зупинені правоохоронцями. Його затримано в порядку ст. 208 КПК України.

Раніше він вже одержав першу частину неправомірної вигоди в сумі 10 000 гривень.

Наразі підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави в сумі 908 тис. 400 гривень.

Досудове розслідування здійснюють слідчі СУ ГУНП в Одеській області, оперативний супровід ‒ представництво ВВБ в Одеській області (з дислокацією у місті Одеса) 2 управління ГУ ВБ СБ України.

Exit mobile version