Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

Асистент кафедри медуніверситету пропонував студентам за $1500 «вирішити питання» з іспитами

За процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру асистенту кафедри медичного університету за фактами замаху на заволодіння чужим майном шляхом обману(шахрайства), вчиненого повторно (ч. 2 ст. 15, ч. 1, ч. 2 ст. 190 КК України).

Згідно з матеріалами слідства, асистент кафедри медичного університету, представляючись особою, яка має відношення до Центру тестування Єдиного державного кваліфікаційного іспиту та зокрема тестового компоненту «КРОК», через месенджер «Telegram» надсилав смс-повідомлення студентам, які не склали іспит. Він пропонував їм «вирішити» вказане питання за грошову винагороду.

Вартість «послуги» складала 1500 доларів США з особи. У той же час він об’єктивно не міг та не збирався виконувати ці обіцянки.

Під час проведення комплексу слідчих та розшукових дій правоохоронці встановили підозрюваного та затримали його у порядку ст. 208 КПК України.

На цей час зловмиснику обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Під час досудового розслідування вживаються заходи для встановлення інших епізодів незаконної діяльності фігуранта та можливих його спільників.

Досудове розслідування здійснюється слідчим відділом Шевченківського УП ГУНП у м. Києві, оперативне супроводження СБУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Київська міська прокуратура

Exit mobile version