Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

Бюро економічної безпеки викрило компанію з продажу техніки в ухиленні від сплати податків

Детективи ТУ БЕБ у місті Києві викрили столичне підприємство в ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах. Компанія займається продажем техніки всесвітньо відомих виробників.

Досудовим розслідуванням встановлено, що підприємство з 2022 року через власну мережу магазинів реалізовує телефони, навушники, годинники, комп’ютери та аксесуари до них. Для розрахунків з клієнтами компанія використовує реквізити підконтрольних фізичних осіб-підприємців, ухиляючись у такий спосіб від сплати податку на прибуток. Для встановлення розміру завданих бюджету збитків призначено ряд експертиз.

Детективи БЕБ провели 11 санкціонованих обшуків в офісах, магазинах, складських приміщеннях та за адресами проживання фігурантів кримінального провадження.

В результаті вилучено понад 1000 одиниць техніки без документів щодо її походження та необліковану готівку в різній валюті, що в гривневому еквіваленті становить близько 42 млн грн.

Досудове розслідування за ознаками кримінального правопорушення передбаченого частиною 3 статті 212 Кримінального кодексу України триває.

Оперативний супровід – детективи Департаменту детективів внутрішньої безпеки та захисту працівників БЕБ. Процесуальне керівництво – прокурори Київської міської прокуратури.

Бюро економічної безпеки України

Exit mobile version