Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

Чоловіка за систематичне домашнє насильство стосовно матері засуджено до реальної міри покарання

За підтримання публічного обвинувачення Ізюмською окружною прокуратурою Харківської області Ізюмським міськрайонним судом Харківської області визнано 42-річного раніше судимого чоловіка у вчиненні домашнього насильства стосовно своєї матері (ст. 126-1 КК України) та призначив покарання у 2 років позбавлення волі.

Як повідомив керівник окружної прокуратури Микола Дементьєв, встановлено, що чоловік, систематично здійснював психологічне насильство відносно своєї матері, що полягало у висловленні на її адресу нецензурної лайки, приниження її гідності, що завдавало психологічних страждань.

Чоловік, будучи  раніше судимим за вчинення домашнього насильства відносно своєї матері, а також неодноразово притягнений до адміністративної відповідальності за вчинення домашнього насильства, на шлях виправлення не став та належних висновків для себе не зробив.

У судовому засіданні матір чоловіка пояснила, що її син систематично здійснював відносно неї психологічне насильство, перебуваючи в алкогольному сп’янінні вчиняв з нею сварки, висловлювався на її адресу нецензурною лайкою, погрожував фізичною розправою, вказані дії призводили до її психологічних страждань.

За принципової позиції прокуратури чоловіка засуджено за ст. 126-1 КК України із застосуванням ст. 71 КК України до 2 років позбавлення волі.

Довідково: рішення законної сили не набрало, триває строк на апеляційне оскарження.

Пресслужба Харківської обласної прокуратури

Exit mobile version