Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

Cуд призначив 12 років тюрми колишній судді-зрадниці, судитимуть ще двох перебіжчиків

Працівники ДБР продовжують системну роботу з викриття та притягнення до відповідальності зрадників та колаборантів, які після російського повномасштабного вторгнення в Україну добровільно пішли на співпрацю з окупантами. Цього тижня за матеріалами ДБР суд виніс вирок щодо одного зрадника. Також Бюро направило до суду два обвинувачення щодо перебіжчиків.

За матеріалами ДБР суд призначив 12 років позбавлення волі колишній судді Джанкойського міськрайонного суду з Криму. Вона у 2014 році перейшла на сторону окупантів та працювала суддею на півострові вже за російським законодавством.

Колишня суддя не лише ухвалювала незаконні рішення в інтересах окупаційної влади за законами країни-агресора, але й брала участь в «просвітницьких» заходах для дітей Криму, навчаючи їх конституції рф.

Суд визнав її винною у державній зраді за ч. 1 ст. 111 КК України та призначив покарання у виді позбавлення волі на строк 12 років з конфіскацією майна.

Завершено розслідування та скеровано до суду обвинувачення щодо судді Генічеського райсуду Херсонщини, яка після силового захоплення міста вирішила допомагати окупантам розбудовувати окупаційну судову установу.

З вересня 2023 року жінку призначили на посаду першого заступника голови окупаційної адміністрації Херсонської області. Під час святкування дня Генічеська вона з трибуни активно виправдовувала вторгнення росіян в Україну та вихваляла місцеву окупаційну владу.

Жінка обвинувачується у державній зраді та колабораційній діяльності (ч. 2 ст. 111, ч. 7 ст. 111-1 та ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Також завершено досудове розслідування стосовно колишнього курсанта одного з правоохоронних вузів Харківщини. Під час окупації Куп’янського району він почав працювати конвоїром в місцевій катівні.

Чоловік забезпечував утримання незаконно позбавлених волі людей, доставляв затриманих для проведення з ними так званих «слідчих дій», під час яких у людей вибивали інформацію про місцевих учасників АТО, тероборони, місць зберігання зброї. Під час звільнення Куп’янська він втік разом із військовими рф.

Колишній курсант обвинувачується у державній зраді та колабораційній діяльності (ч. 2 ст. 111, ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Нагадаємо, що санкції статей державної зради та колабораціонізму можуть передбачати покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 років до довічного ув’язнення з конфіскацією майна.

Процесуальне керівництво здійснює прокуратура АР Крим та м. Севастополя, та Харківська обласна прокуратура.

ДБР

Exit mobile version