Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

Cуд призначив 14 років ув’язнення зраднику, повідомлено про підозру ще 15 перебіжчикам

Працівники ДБР продовжують системну роботу з викриття та притягнення до відповідальності зрадників та колаборантів, які після російського повномасштабного вторгнення в Україну добровільно пішли на співпрацю з окупантами.

🔹 Цього тижня за матеріалами розслідувань Бюро суд виніс вирок стосовно 1 зрадника, завершено розслідування та направлено до суду щодо 7 перебіжчиків, про підозру повідомлено ще 8 особам.

🔹 За матеріалами розслідування ДБР суд у Львові засудив до 14 років позбавлення волі колишнього рятувальника зі Станиці Луганської.

🔹 До суду направлено обвинувачення за статтею державної зради (ч. 1 ст. 111 КК України) щодо колишнього командира роти військової частини з Криму.

🔹 Працівники ДБР за оперативного супроводу СБУ завершили спеціальне досудове розслідування щодо 4 працівників державної установи «Маріупольський слідчий ізолятор».

🔹У державній зраді та дезертирстві обвинувачується військовослужбовець з Харківщини, який самовільно залишив військову частину та перейшов на бік ворога (ч. 4 ст. 408, ч. 2 ст. 111 КК України).

🔹 До суду направлено обвинувачення щодо колишнього правоохоронця з Херсону за статтею колабораційної діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

🔹 Про підозру у колабораційній діяльності та державній зраді повідомлено колишній працівниці правоохоронного органу з Бердянська (ч. 2 ст. 111 та ч. 7 111-1 КК України).

🔹 Працівники ДБР повідомили про підозру колишньому рятувальнику із Волновахи на Донеччині. На початку квітня 2022 року, коли місто опинилося в російській окупації, він добровільно вступив до лав так званого «міністерства з надзвичайних ситуацій днр».

🔹 Повідомлено підозру у державній зраді (ч. 1 ст. 111 КК України) колишньому заступнику начальника центру по роботі з особовим складом Центру бойового забезпечення Військово-Морських Сил ЗСУ.
🔹 Працівники ДБР повідомили підозру у державній зраді колишній співробітниці Херсонської міської ради, яка пішла працювати в окупаційну «податкову» в захопленому Херсоні.

🔹 Повідомлено про підозру двом співробітницям Державної міграційної служби із селища Мілове Луганської області.

🔹 Також про підозру повідомлено і правоохоронниці із Сватівського району Луганщини. Вона так само вирішила перейти на бік росіян та почала служити у місцевій окупаційній поліції.

🔹 Заочну підозру у державній зраді повідомлено головній лісничій «Сєвєродонецького лісомисливського господарства».

Державне бюро розслідувань

Exit mobile version