Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

Cуддя Дніпропетровського райсуду отримала 5 років ув’язнення

Фото з відкритих джерел

Колегія суддів Вищого антикорупційного суду визнала суддю Дніпропетровського районного суду винуватою у вчиненні кримінального правопорушення

Вищий антикорупційний суд визнав винуватою суддю Дніпропетровського районного суду в одержанні неправомірної вигоди і призначив їй покарання – 5 років позбавлення волі. Про це повідомляє прес-служба ВАКС.

«Колегія суддів Вищого антикорупційного суду визнала суддю Дніпропетровського районного суду винуватою у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України. Обвинуваченій призначено покарання у виді позбавлення волі строком на 5 років з позбавленням права обіймати посаду судді на строк 3 роки, з конфіскацією частини належного їй на праві власності майна (автомобіль та земельна ділянка площею 0,06 га)», – інформує суд.

Нагадаємо, Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура викрили суддю Новік на одержання неправомірної вигоди. За версією слідства, служителька Феміди вимагала та отримала 2500 доларів за ухвалення рішення в інтересах фізичної особи у цивільній справі.

Після цього керівництво Офісу генерального прокурора погодило повідомлення їй про підозру і судді вручили документ. Також суддю Новік відсторонили від здійснення правосуддя. // Главком

Exit mobile version