Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

ДБР розслідує розтрату УСБУ в Черкаській області 7 мільйонів на будівництві квартир

Печерський райсуд Києва дозволяв провести огляд будинків, недобудов, прибудинкової території та інших приміщень на земельній ділянці у місті Черкаси по вулиці Тараскова, 5.

Про це повідомляє «Судовий репортер» із посиланням на ухвалу від 28 жовтня.

За версією слідства, службові особи УСБУ в Черкаській області розтратили майно свого відомства в особливо великих розмірах на суму близько 7 млн. грн. на користь ПП «Надія». Це сталося шляхом незаконного припинення участі УСБУ в Черкаській області в договорі про спільну діяльність з будівництва багатоквартирного житлового будинку. У свою чергу, представники ПП «Надія» нібито самовільно звели багатоповерхівку на зайнятій земельній ділянці, чим завдали значної шкоди державі.

У свою чергу, державний реєстратор, зловживаючи своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди ПП «Надія», у березні 2019-го неналежним чином зареєстрував частку власності на недобудову, що спричинило тяжкі наслідки державі в особі УСБУ в Черкаській області.

Тому у діях службових осіб УСБУ в Черкаській області, ПП «Надія» і держреєстратора правоохоронці вбачаються склад злочину за ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 197-1, ч. 3 ст. 365-2 КК України.ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 197-1, ч. 3 ст. 365-2 КК України.

Кримінальне провадження розслідується Першим слідчим відділом Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованим у місті Києві

У 2008 році Черкаська СБУ підписала договір про спільну діяльність у будівництві багатоповерхового житлового будинку з ПП «Надія». Частка житла УСБУ в Черкаській області повинна була скласти десять квартир або 10,5% від загальної житлової площі об’єкту.

Проте замість одної запроектованої забудовник розпочав будівництво трьох секцій і загальна житлова площа будинку збільшилась з 4 957,41 м2 або 100 квартир до 12 358,85 м2 або 208 квартир.

Наразі слідчі перевіряють факт відповідності збудованих будинків проектній документації, встановлюють загальну площу квартир та ринкову вартість квадратного метру. 20.09.2022 постановою слідчого у кримінальному провадженні призначено комплексну судову будівельно-технічну та оціночно-будівельну експертизу, яку скеровано для виконання до Київського науково-дослідного інституту судових експертиз.

20.10.2022 від експерта надійшло клопотання про забезпечення доступу до об’єкту дослідження – збудованих будинків на земельній ділянці з метою обстеження, здійснення замірів та інших досліджень.

При цьому відомо, що 12.05.2022 одному із трьох будинків, що збудований та введений у експлуатацію присвоєно нову адресу.

Суд дав дозвіл на огляд усіх об’єктів будівництва на земельній ділянці.

Exit mobile version