ДБР відкрило кримінальні провадження за матеріалами журналістського розслідування про корупцію тюремників в Одесі

Слідчими територіальних управлінь Державного бюро розслідувань, розташованих у містах Києві та Миколаєві, розпочато досудове розслідування за фактами, оприлюдненими 16 жовтня у матеріалах журналістського розслідування Слідство.Інфо «Тюрма можливостей».

Про це йдеться в повідомленні прес-служби ДБР.

Тюрьма возможностей: как украинские тюремщики в сговоре с преступниками зарабатывают на заключенных

У згаданій програмі міститься інформація щодо можливих протиправних дій правоохоронців, які сприяють вільному переміщенню в’язнів за межами місць позбавлення волі. Слідчі ДБР перевіряють ці факти, а також можливу причетність до вчинення кримінальних правопорушень працівників Державної кримінально-виконавчої служби, державних установ «Київський слідчий ізолятор» та «Одеський слідчий ізолятор».

Досудове розслідування здійснюється за ознаками правопорушень:

  • зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України);
  • прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою у великому розмірі, вчинене службовою особою, яка займає відповідальне становище, за попередньою змовою групою осіб, повторно, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України).

You may also like...