Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

До 10 років ув’язнення загрожує жінці, яка стала «начальницей соцполитики» під час окупації Ізюма

Ізюмською окружною прокуратурою Харківської області затверджено та направлено до суду обвинувальний акт щодо 58-річної жінки за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що під час окупації м. Ізюм місцева мешканка добровільно погодилась працювати на нову «владу». Вона обійняла посаду «начальника управления труда и социальной политики ВГА Изюмского района».

Колаборантка брала участь у нарадах в окупаційній адміністрації, забезпечувала прийняття працівників на роботу при окупаційній владі, займалася організацією роботи адмінбудівлі «Центр соціального захисту населення».

Обвинувачена перебуває під вартою. Справу розглядатимуть у Дзержинському районному суді м. Харкова.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.

Досудове розслідування проводили слідчі Ізюмського РУП ГУНП в Харківській області. Оперативний супровід — Управління СБУ в Харківській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Харківська обласна прокуратура

Exit mobile version