Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

До 17 років позбавлення волі засуджено жителя Шепетівщини за вбивство сина співмешканки та замах на її вбивство

За публічного обвинувачення Хмельницької обласної прокуратури суд визнав винним 47-річного жителя Шепетівщини в умисному вбивстві, замаху на умисне вбивство та носінні холодної зброї без передбаченого законом дозволу (ч.3 ст. 15, ч. 1 ст. 115, п. 13 ч. 2 ст. 115, ч. 2 ст. 263 КК України). Його засуджено до 17 років позбавлення волі.

Злочин стався близько опівночі 19 травня цього року в селі Старий Кривин, що поблизу Нетішина.


Засуджений посеред ночі прийшов на подвір’я своєї колишньої співмешканки, щоб нібито помститись за зраду. В результаті між ними виникла сварка, у ході якої зловмисник сильно побив 44-річну жінку та заподіяв їй удар мисливським ножем у груди.

На крики з будинку вибіг син пораненої і кинувся захищати матір. У ході боротьби між ним та нападником останній заподіяв 22-річному хлопцеві несумісні з життям ножові поранення, від яких він помер на місці події, а негідник кинувся тікати на власному авто.

В ході слідства з’ясувалось, що у 2021 році чоловік уже притягувався до кримінальної відповідальності за пограбування та має не зняту та не погашену судимість. Тому до основного покання у виді 15 років позбавлення волі, суд приєднав частину покарання за попереднім вироком.

Окрім того, що чоловік відправиться за ґрати на 17 років, він ще й сплатить потерпілій пів мільйона гривень моральної шкоди.

Вирок суду не набрав законної сили та може бути оскаржений в апеляційному порядку.

Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

Exit mobile version