Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

До 9 років позбавлення волі засуджено так званого «депутата-муніципала» з Луганщини

За публічного обвинувачення прокурорів Щастинської окружної прокуратури Луганської області місцевого мешканця визнано винним у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Йому призначено покарання ‒ 9 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Також чоловіка позбавлено права впродовж 15 років обіймати посади в органах влади.

Прокурори в суді довели, що приватний підприємець після повномасштабного російського вторгнення одразу почав співпрацювати з ворогом.

Улітку 2023 року засуджений зареєструвався кандидатом в депутати до так званої «ради Станично-Луганського муніципального округу лнр першого скликання». Представляв пропутінську політичну партію «єдина росія».

За результатами псевдовиборів, які відбувались на початку вересня минулого року, його було обрано до складу вищевказаної «ради».

Він бере участь у засіданнях комісій, голосує за прийняття так званих нормативних документів «лнр», сприяючи легалізації законодавства держави-агресора на тимчасово окупованій території Луганщини.

Вирок ухвалено заочно. Засуджений відбуватиме покарання з моменту затримання.

Наразі його оголошено у розшук.

Спеціальне досудове розслідування здійснювали слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури
(за матеріалами Щастинської окружної прокуратури)

Exit mobile version