Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

До довічного ув’язнення за вбивство дружини засуджено жителя Тернопільщини

Сів за вбивство п’ятирічного хлопчика, але вийшов за законом Савченко. Через чотири місяці знову забрав життя, але уже у матері вбитої раніше ним дитини.

Підозрюваний ще 5 жовтня 2007 року, коли йому було 22 роки, у селі Мала Лука Гусятинського району після сварки зі співмешканкою вбив її п’ятирічного сина. Аби приховати сліди злочину, прив’язав до тіла дитини камінь та викинув у криницю. За цей злочин суд позбавив чоловіка волі на 14 років.

Жінка пробачила вбивство свого сина і вийшла заміж за вбивцю, коли він відбував покарання у місцях позбавлення волі. Відсидів вбивця лише вісім з половиною років, а коли вийшов на волю, то оселився там, де скоїв перше вбивство – у будинку дружини у селі Мала Лука. Вона дозволила, оскільки жила зі своїм новим співмешканцем у сусідній області.

Час від часу жінка приїжджала до законного чоловіка в гості, разом випивали. Після однієї з поїздок вона не повернулася.

Інформацію про зниклу жінку, 1974 року народження, правоохоронці Гусятинщини зареєстрували 5 грудня 2016 року. У ході слідчо-оперативних заходів поліцейські запідозрили, що до зникнення жінки причетний офіційний чоловік. Він зізнався, що вбив дружину та розчленував кухонним ножем через  ревнощі.

Обстежуючи територію, оперативники витягнули з річки мішки з частинами тіла вбитої жінки.

У вбитої  залишилося сиротами двоє дітей – семирічний хлопчик та дівчинка восьми років.

У травні 2017 року слідчі скерували кримінальне провадження  до суду. Підозрюваному інкримінували ч. 1 ст. 122 (умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження), а також ч. 2 п. 9, 13 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

26 січня 2022 року Чортківський районний суд визнав підозрюваного винним і призначив йому покарання у виді довічного позбавлення волі.  Тернопільський апеляційний суд залишив вирок суду без змін.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

Exit mobile version