Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

До довічного ув’язнення засуджено жителя Херсонщини, який ґвалтував малолітню доньку співмешканки

За публічного обвинувачення ювенальних прокурорів Херсонської обласної прокуратури суд визнав чоловіка винним у вчинені низки злочинів проти статевої свободи та статевої недоторканості особи, яка не досягла чотирнадцяти років (ч. 4, 6 ст. 152, ч. 2 ст. 156, ч. 1, 4 ст. 301-1 КК України).

Йому призначено покарання у виді довічного позбавлення волі.

Прокурори довели, що засуджений протягом кількох років систематично ґвалтував малолітню доньку співмешканки, залишаючись наодинці з нею. Також він здійснював розпусні дії щодо дівчинки, примушуючи її оголюватися та демонструвати інтимні частини тіла.

Кривдник здійснював фотозйомку, яку зберігав на своєму мобільному телефоні.

За висновками судових експертиз, понад 130 графічних файлів, виявлених у нього, належать до категорії дитячої порнографії.

Внаслідок злочинних дій засудженого дівчинка народила дитину, що підтверджено результатами ДНК-експертизи. Коли потерпіла завагітніла, зловмисник залишив сім’ю під приводом догляду за своєю матір’ю, яка проживала в іншій області.

У судовому засіданні чоловік частково визнав свою вину.

До набрання вироком законної сили засуджений перебуватиме під вартою. Наразі триває строк на подання апеляційної скарги.

Відомості про зловмисника будуть внесені до Реєстру осіб, засуджених за злочини проти статевої свободи та статевої недоторканості малолітньої особи.

Досудове розслідування здійснювали слідчі СУ ГУНП в Херсонській області.

Офіс Генпрокурора

 

Exit mobile version