Доведено винуватість двох підозрюваних у скоєнні викрадення та вбивства на Черкащині

Черкаський районний суд погодився з позицією Уманської місцевої прокуратури та виніс вирок у кримінальному провадженні за фактом викрадення та вбивства людини двома особам, один з яких вчинив злочин у неповнолітньому віці.

Одного з обвинувачуваних засуджено до 14 років позбавлення волі за п.п. 4, 9 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство, вчинене з метою приховати інший злочин та з особливою жорстокістю), ч. 1 ст. 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом), ч. 3 ст. 146 (незаконне позбавлення волі та викрадення людини, вчинені за попередньою змовою групою осіб), ч. 1 ст. 185 (таємне викрадення майна) КК України.

Неповнолітню особу також визнано винною за ч. 3 ст. 146 (незаконне позбавлення волі та викрадення людини, вчинені за попередньою змовою групою осіб) КК України й засуджено до 6 років 6 місяців позбавлення волі та взято під варту із зали суду.

Слідством встановлено, що 17-річний неповнолітній спільно та за попередньою змовою із 21-річним братом, із застосуванням фізичного насильства позбавили чоловіка волі шляхом примусового поміщення до багажного відділення його автомобіля. У подальшому повнолітній обвинувачений незаконно заволодів мобільним телефоном і транспортним засобом потерпілого та з метою приховання інших злочинів наніс останньому значну кількість ударів в різні частини тіла, від яких потерпілий помер. Для уникнення кримінальної відповідальності за скоєне зловмисник імітував дорожньо-транспортну пригоду за участю потерпілого.

Прес-служба прокуратури Черкаської області

You may also like...