Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

Двоє житомиря викрали чоловіка та вимагали неіснуючий борг

Ілюстративне фото

Увечері 14 вересня двоє незнайомців увірвалися до помешкання 33-річного жителя м. Житомира та відвезли його у невідомому напрямку. Вже за кілька годин поліцейські звільнили заручника та затримали підозрюваних у злочині.

Близько 22:00 до квартири містянина постукали невідомі й сестра чоловіка відчинила двері. Двоє незнайомців у камуфляжі та балаклавах назвалися спецпризначенцями, надягнули на ошелешеного господаря кайданки та силоміць вивели з будинку. Вони посадили чоловіка в авто та поїхали геть. Налякана жінка зателефонувала до поліції.

На місці події працювала слідчо-оперативна група Житомирського районного управління поліції. Правоохоронці зафіксували всі обставини діяння, встановили свідків правопорушення та вилучили наявні речові докази. Під час першочергових слідчих дій вони встановили марку та номерні знаки автомобіля, на якому пересувалися підозрювані.

Оперативники Житомирського районного управління за участі колег з Управління карного розшуку ГУНП встановили місце перебування бранця та викрадачів. Із залученням спецпризначенців РПОП підозрюваних було затримано в одному з гаражних кооперативів міста, куди вони привезли викраденого чоловіка.

Попередньо встановлено, що двоє житомирян, віком 40 та 24 роки, вимагали у чоловіка надуманий борг.

Слідчі Житомирського районного управління поліції затримали обох чоловіків у процесуальному порядку. Нині їм повідомлено про підозри в учиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 189 (Вимагання), ч. 2 ст. 162 (Порушення недоторканності житла), ч. 2 ст. 146 (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини) КК України. Процесуальне керівництво у провадженні здійснює Житомирська окружна прокуратура. 17 вересня судом обом чоловікам обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою.

Згідно з чинним законодавством, за такі діяння підозрюваним загрожує від 7 до 12 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Житомирське районне управління поліції

Exit mobile version