Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

€19 000 за нелегальний перетин кордону на Львівщині – організатору схеми повідомили про підозру

За процесуального керівництва Львівської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру 51-річному львів’янину за фактом організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, підозрюваний, попри встановлені режимом воєнного стану заборони, за 19 тисяч євро взявся організувати для військовозобов’язаного незаконний трансфер до однієї із країн Євросоюзу поза межами пунктів пропуску.
Встановлено, що він наказав своєму «клієнту» зібрати необхідні документи і чекати дзвінка. Відповідно до плану, у слушний час чоловіка заберуть, доправлять до кордону та вкажуть напрямок. Звідти він зможе пішки перейти за межі країни та уникнути мобілізації.
Наразі організатору обрано запобіжний захід. Перевіряється причетність до злочину інших осіб.
Досудове розслідування здійснюють слідчі Поліція Львівської області за матеріалами Управління СБ України у Львівській області.
Примітка: відповідно до ст.62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Exit mobile version