Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

Екс-голову сільради та його співучасницю викрито у махінаціях із земельними ділянками

За процесуального керівництва Білоцерківської окружної прокуратури повідомлено про підозру колишньому голові (ч. 2 ст. 364, ч. 1 ст. 366, ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 366 КК України) та екс-депутату (ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 366 КК України) однієї із сільських рад Білоцерківського району у зловживанні службовим становищем та службовому підробленні.

Розслідуванням встановлено, що голова сільської ради, за попередньою змовою із колишнім депутатом цієї ради, підробив документи про надання громадянам у приватну власність земельних ділянок загальною площею 11,584 га вартістю понад 600 тис. грн.

На вищевказані земельні ділянки накладено арешт.

Наразі вирішується питання щодо обрання колишньому голові сільської ради запобіжного заходу, а також арешту його майна з метою забезпечення цивільного позову.

Перевіряється причетність підозрюваних до вчинення інших аналогічних протиправних дій.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Білоцерківського РУП ГУНП в Київській області за оперативного супроводу Білоцерківського РВ ГУ СБУ у місті Києві та Київської області.

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Київська обласна прокуратура

Exit mobile version