Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

Ексочільник Чернігівської ВЛК, у якого знайшли мільйон доларів, судиться за підвищення пенсії

Фото: пресслужба СБУ

Кодовбецький подав позов до суду, бо вважає, що йому незаконно встановили максимальний розмір пенсії не більше десяти прожиткових мінімумів для людей.

Колишній очільник Чернігівської обласної військово-лікарської комісії Ігор Кодовбецький, в якого правоохоронці знайшли майже один мільйон доларів США готівкою та понад 22 тисячі євро, близько місяця тому подав позов до суду щодо перерахунку своєї пенсії.

Про це йдеться у відповідній ухвалі Чернігівського окружного адміністративного суду від 17 січня. .

«Визнати протиправними дії Головного управління Пенсійного фонду України в Чернігівській області щодо обмеження пенсії максимальним розміром, що не перевищує десяти прожиткових мінімумів, встановлених для осіб, які втратили працездатність.

Крім того, в 2023 році Кодовбецький також судився щодо перерахунку розміру пенсії. Тоді Чернігівський окружний адмінсуд визнав протиправною відмову Пенсійного фонду в Чернігівській області в перерахунку та все ж зобов’язав його провести на підставі оновленої довідки від Територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

У 2021 році Кодовбецький судився з департаментом соцполітики Чернігівської міськради щодо виплати йому недоплаченої частини щорічної разової грошової допомоги як інваліду війни за 2020 рік у розмірі 8 306 гривень. Кодовбецький отримав 3160 гривень, а хотів отримати 11466 гривень. Суд вирішив стягнути ці кошти з департаменту соцполітики Чернігівської міськради на користь Кодовбецького.

В останній електронній декларації за 2020 рік, яку Кодовбецький подав після звільнення зі Збройних сил у 2021 році, він задекларував придбаний у 2020 році автомобіль Toyota RAV-4 того ж року випуску. Як значиться у декларації, цей автомобіль тоді коштував майже 800 тисяч гривень. Водночас свої доходи за той рік чоловік вказав на рівні 640 467 грн.

Служба безпеки ліквідувала у Чернігові масштабну схему ухилення від мобілізації та нелегального виїзду за кордон чоловіків призовного віку. У результаті комплексних заходів в обласному центрі затримано колишнього голову місцевої військово-лікарської комісії.

За гроші експосадовець обіцяв військовозобов’язаним зняття з військового обліку на підставі фіктивних довідок щодо непридатності до служби за станом здоров’я.  У подальшому ухилянти використовували ці документи для незаконного виїзду за межі України.  Для реалізації оборудки фігурант діяв спільно з декількома діючими посадовцями обласних ВЛК та медичних установ. Співробітники СБУ задокументували злочини колишнього чиновника і затримали його у власному помешканні після одержання ним нового хабаря. // Главком

Exit mobile version