Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

Ексофіцера дивізіону «Рубіж» ВМС ЗСУ судитимуть за дезертирство та державну зраду

До суду скеровано обвинувальний акт щодо колишнього заступника командира дивізіону 25 окремого берегового ракетного дивізіону «Рубіж» Військово-Морських Сил Збройних Сил України за підозрою у державній зраді та дезертирстві.

Про це повідомляє ОГП, передає УНН.

«За процесуального керівництва прокурорів Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Південного регіону до суду скеровано обвинувальний акт стосовно колишнього заступника командира дивізіону 25 окремого берегового ракетного дивізіону «Рубіж» Військово-Морських Сил Збройних Сил України за фактами державної зради та дезертирства (ч. 1 ст. 111, ч. 1 ст. 408 КК України)», – йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що за даними слідства, у 2014 році під час тимчасової окупації території АР Крим колишній офіцер не з’явився на службу. Зрадивши військовій присязі, він перейшов на бік ворога.

«Також встановлено, що з 2014 по 2019 рік він проходив військову службу у складі збройних сил РФ на посаді заступника командира великого десантного корабля «Новочеркаськ» ЧФ РФ по роботі з особовим складом у званні «капітан 3 рангу», – зазначається в повідомленні.

Exit mobile version