Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

Експрацівник ДФС не поніс покарання за $10 тисяч хабара через строки давності

Оболонський районний суд Києва визнав винним колишнього слідчого ДФС винним у корупції, але звільнив від покарання.

Про це повідомляє «Судовий репортер» з посиланням на вирок від 29 листопада.

У 2016 році слідчими Офісу великих платників податків ДФС проведено обшук у приміщенні ТОВ «Прінт Інжінірінг», яке займається переробкою, закупівлею та зберіганням нафтопродуктів. Вилучено 402 тонни мазуту, а також інші речі та документи компанії.

Старший групи слідчих начебто повідомив гендиректору «Прінт Інжінірінг», що за 10 тисяч доларів може вплинути на прокурора для повернення вилученого майна і розблокування діяльності. Підприємець отримав SMS із текстом: «керівництво погодилося на 10».

За результатами розгляду скарги, апеляційний суд арешт скасував. Частину вилучених речей віддали просто в приміщенні суду.

Коли слідчий привіз до офісу ТОВ «Прінт Інжінірінг» решту речей і документів, то директор компанії поклав на заднє сидіння автомобіля слідчого портфель із конвертом, де було 10 тисяч доларів. На відео зафіксовано, як слідчий запевняє, що прокурор більше їх «чіпати» не буде.

Суд визнав чоловіка винним, але звільнив від покарання за строками давності.

Дії обвинуваченого кваліфікували як зловживання впливом (ч.2 ст.369-2 ККУ). Це нетяжкий злочин зі строком притягнення до кримінальної відповідальності 5 років.

Exit mobile version