Громадяни Туреччини намагалися підкупити прикордонників за 200 доларів

Прикордонники Одеського загону відмовились від неправомірної вигоди та не пропустили в Україну двох громадян Туреччини.

Учора серед пасажирів, які прибули авіарейсами з Туреччини у пункт пропуску «Одеса-авіа», були і двоє іноземців, яким прикордонники відмовили у пропуску на територію України.

Громадяни Туреччини 1983 та 1997 років народження не змогли достеменно пояснити правоохоронцям мету своєї поїздки в нашу країну, тому отримали рішення про відмову у пропуску та були змушені чекати зворотного рейсу.

Повертатися додому іноземці не дуже бажали, тому вирішили що за грошову винагороду у 200 доларів США їм все ж таки вдасться потрапити до України.

Прикордонники від хабара відмовились, а самих іноземців на гарячому затримали представники внутрішньої та власної безпеки Держприкордонслужби, співробітники військової прокуратури та Національної поліції. Тепер на іноземців чекає відповідальність, передбачена ст. 369 ККУ «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі».

Зазначимо, що з початку року прикордонники більше 100 разів відмовлялися від неправомірної вигоди. По всім випадкам повідомлено компетентні правоохоронні органи. // ДПСУ

You may also like...