Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

Хабар у $2000 за оформлення інвалідності: поліцейські Житомирщини викрили лікаря-невропатолога

Медик однієї з лікарень області за «винагороду» запропонував жителю Житомирського району вирішити питання щодо отримання групи інвалідності. 13 серпня слідчі поліції затримали 64-річного лікаря під час отримання «подяки».

Поліцейські встановили, що у червні до невропатолога звернувся 41-річний чоловік для підтвердження діагнозу та встановлення тимчасової непрацездатності. Пацієнт повідомив, що планує надалі звернутися до медико-соціальної експертної комісії для оформлення інвалідності. Переглянувши медичні документи, лікар запевнив, що може посприяти у цьому питанні, підготувавши відповідний висновок, крім того зазначив, що має знайомства з членами МСЕК. Він зазначив, що за таку послугу потрібно буде сплатити.

Чоловік погодився на умови медика, усвідомлюючи, що у разі відмови оплати для нього можуть бути створені перепони у подальшому лікувальному процесі. Невропатолог за місяць знову нагадав про необхідність «віддячити». Згодом, відповідно до заключення лікаря та висновку МСЕК чоловік отримав 3 групу інвалідності строком на 2 роки.

13 серпня слідчі слідчого управління ГУ Нацполіції Житомирщини, за оперативного супроводу УСБУ в області, затримали лікаря-невропатолога одразу після одержання ним 2 000 доларів від пацієнта. Правоохоронці провели обшуки в службовому кабінеті та вилучили предмет неправомірної вигоди, мобільний телефон та іншу готівку, а за місцем його проживання – 88, 8 тисячі доларів та 500 євро, походження яких встановлюється.

Наразі слідчі оголосили лікарю підозру за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України. Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу. Процесуальне керівництво здійснює Житомирська обласна прокуратура. Триває подальше розслідування.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Відділ комунікації поліції Житомирської області

Exit mobile version