Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

Хабар у $5000 за статус особи з інвалідністю: у Черкасах затримали зловмисників

Зловмисники обіцяли посприяти в оформленні фіктивної інвалідності, що дозволило б чоловікам уникнути мобілізації. Фігурантів затримали під час отримання неправомірної вигоди. Їм загрожує до восьми років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Викрили злочинну оборудку слідчі слідчого управління ГУНП в Черкаській області спільно з працівниками військової контррозвідки СБУ під процесуальним керівництвом Черкаської обласної прокуратури.

За даними слідства, 42-річна лікарка одного з медичного закладу Черкас вступила у змову з 38-річним чоловіком.

Фігуранти вимагали 5 000 доларів винагороди від охочих уникнути служби в лавах ЗСУ за вплив на уповноважених осіб для оформлення та видачу фіктивних документів, які є підставою для отримання групи інвалідності. Отримана підробна документація дозволяла зняти особу з військового обліку.

Затримали організаторку схеми та її спільника після отримання неправомірної вигоди в процесуальному порядку відповідно до статті 208 КПК України.

Підозрюваним вже вручили підозру у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч. 3 ст. 369-2 Кримінального кодексу України – зловживання впливом. Їм обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

У кримінальному провадженні тривають слідчі дії.

Відділ комунікації поліції Черкаської області

Exit mobile version