Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

Інженер технагляду сприяв заволодінню бюджетними коштами на благоустрої столичног парку «Перемога»

Дніпровською окружною прокуратурою міста Києва до суду скеровано обвинувальний акт відносно інженера технічного нагляду який вчинив пособництво у заволодінні бюджетними коштами та службове підроблення (ч. 5 ст. 27 ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що за результатами тендерної процедури між Київським комунальним об’єднанням зеленого будівництва та експлуатації зелених насаджень міста «Київзеленбуд» укладено ряд договорів з підприємством-переможцем тендеру, які передбачали виконання будівельних робіт з благоустрою парку «Перемога», що у Дніпровському районі столиці.

З метою безпідставного та незаконного отримання грошових коштів з міського бюджету за нібито виконані роботи, директор підрядної організації вносив завідомо недостовірні відомості до актів приймання виконаних будівельних робіт щодо їх обсягів у порівнянні з фактично виконаними.

Також встановлено, що інженер з технічного нагляду комунального підприємства, підписавши акти приймання виконаних будівельних робіт, що містили недостовірні відомості, видав підроблений офіційний документ. У подальшому вказані підроблені акти стали підставою для перерахування грошових коштів на рахунок підрядної організації.

Згідно висновку економічної експертизи, внаслідок підписання інженером з технічного нагляду ряду актів приймання виконаних будівельних робіт, міському бюджету завдано збитки на суму понад 620 тис. грн.

За результатами досудового розслідування обвинувальний акт відносно інженера з технічного нагляду скеровано до суду. Наразі перевіряється причетність до злочину інших службових осіб комунального підприємства.

Раніше в межах вказаного провадження прокуратура повідомила про підозру директору підприємства-підрядника за фактом заволодіння бюджетними коштами та службового підроблення (ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України).

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Київська міська прокуратура

Exit mobile version