Колишнього працівника поліції судитимуть за смертельну ДТП

Прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт відносно колишнього працівника поліції охорони Національної поліції України, який обвинувачується у порушенні правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом що спричинили смерть потерпілого та заподіяли тяжке тілесне ушкодження.

Досудовим розслідуванням встановлено, що останній наприкінці вересня 2019 року, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння та керуючи технічно-справним автомобілем здійснював рух у м. Бровари Київської області.

Проявивши злочинну самовпевненість обвинувачений значно перевищив максимально допустиму швидкість руху транспортного засобу, в результаті чого втратив контроль над рухом керованого автомобіля і допустив його виїзд за межі проїзної частини, та зіткнення із зупинкою громадського транспорту де перебували пішоходи.
Внаслідок дорожньо-транспортної пригоди один із потерпілих від отриманих травм загинув на місці події та двоє отримали різного ступеня тяжкості тілесні ушкодження.

Наразі відносно обвинуваченого обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою.

Дії обвинуваченого кваліфіковано за ч. 2 ст. 286 КК України.

У разі доведення вини особи в суді, останньому загрожує до восьми років позбавлення волі із позбавленням права керувати транспортними засобами строком на три роки або без такого.

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прокуратура Київської області

You may also like...