Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

Контррозвідка СБУ затримала бойовика «ДНР» зі штурмового підрозділу «Сомалі»

Контррозвідка СБУ продовжує системно викривати учасників незаконних збройних формувань так званих «Л/ДНР». У ході спецоперації у Донецькій області встановлено місцезнаходження і затримано ще одного бойовика. Ним виявився стрілець незаконного збройного угруповання «Сомалі».

Затриманим є місцевий житель, який приєднався до незаконних збройних формувань у грудні 2018 року.

За даними слідства, зловмисник входив до складу штурмового підрозділу НЗФ т.зв. «ДНР», яке чинило збройний супротив українським військовим, задіяним в операції Об’єднаних сил у районі н.п. Широка Балка, Пікузи (кол. Комінтерново), Доломітне Донецької області.

Згодом зловмисник залишив лави бойовиків і таємно повернувся на підконтрольну українській владі територію, де він намагався уникнути правосуддя.

Під час обшуків за місцем його перебування правоохоронці виявили:

Крім того підозрюваний надав викривальні покази щодо кадрових військовослужбовців ЗС РФ, що перебувають на посадах радників та здійснюють безпосереднє керівництво незаконними збройними формуваннями.

Слідчі СБУ повідомили затриманому про підозру у вчиненні злочину за ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній групі чи терористичній організації) Кримінального кодексу України. Суд обрав йому міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Триває досудове розслідування для встановлення всіх обставин протиправної діяльності.

Операція із викриття зловмисника здійснювалась за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора.

СБУ

Exit mobile version