Кременчужанка віддала псевдобанкірші майже 30 тис. грн.

Вчора о 12.48 до правоохоронців звернувся 44-річний чоловік, який повідомив  про те, що цього дня близько 11.37 невстановлена особа, зателефонувавши його 45-річній дружині,ошукала її на чималу суму.

Про це повідомили в відділі поліції Кременчука.

Представившись працівницею банку, і під приводом блокування банківської картки, з якої намагаються зняти гроші, та отримавши дані по банківській картці, заволоділа грошовими коштами в сумі 29 тис 900 грн.

Наразі дані за фактом внесені до Єдиного реєстру досудових рішень за стаття 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

Правоохоронці радять: якщо дозвонювач представляється працівником баку, вимагайте його персональні дані та номер телефону, з якого він дзвонить, щоб у подальшому перевірити отриману інформацію в банківській установі.

Також не повідомляйте стороннім особам конфіденційну інформацію (реквізити банківських карт, пін-коди, персональні дані, секретні слова тощо).

Якщо вже опинилися в подібній ситуації, необхідно: зберегти СМС-переписку та історію дзвінків шахрая. Бажано зробити скріншоти (миттєві фотознімки екрану) або фото переписки. Телефонувати можуть з декількох номерів (від імені працівників чи служби безпеки банку).

Далі при першій можливості отримайте в найближчому відділені банківської установи роздруківку за власним банківським рахунком – ця інформація дозволить слідчим встановити рахунок, на який були перераховані грошові кошти.

Зателефонуйте до поліції (102) або зверніться до найближчого територіального відділу чи відділення ГУНП в Полтавській області. // kg.ua

You may also like...