Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

Майстер лісу на Буковині брав 16 000 євро за незаконне переправлення через держкордон

За процесуального керівництва  прокурорів Чернівецької обласної прокуратури посадовця лісгоспу викрито на незаконному переправленні чоловіків через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).


За даними слідства, майстер лісу одного з лісогосподарських підприємств у Чернівецькій області долучився до схеми одержання прибутку від незаконного переправлення за кордон чоловіків, яким заборонено покидати територію України. Вартість таких послуг становила 8000 євро з особи.

Встановлено, що охочих незаконно перетнути кордон підшуковували інші учасники схеми, які скеровували «клієнтів» до майстра лісу.  Він зустрічав та заселяв чоловіків у готель своїх родичів, де надавав необхідні консультації та отримував кошти за надані послуги. Надалі доправляв чоловіків до кордону в обхід блокпостів.

За такою схемою майстер лісу намагався доправити до Румунії двох чоловіків віком 25 та 49 років. Дорогою до кордону його разом з пасажирами зупинили прикордонники.

З урахуванням здобутих доказів йому повідомлено про підозру. Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу.

Встановлюються інші причетні особи до вчинення злочину.

Досудове розслідування у цьому кримінальному провадженні здійснюють слідчі п’ятого слідчого відділу (з дислокацією в м. Чернівці) Територіального управління ДБР, розташованого у місті Хмельницькому.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Чернівецька обласна прокуратура

 

Exit mobile version