Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

Мешканець Прикарпаття заподіяв тілесні ушкодження працівнику військкомату

Ілюстративне фото

За процесуального керівництва прокурорів Івано-Франківської окружної прокуратури 54-річному мешканцю Прикарпаття повідомлено про підозру за фактом умисного заподіяння легких тілесних ушкоджень службовій особі, а саме працівнику РТЦК та СП, у зв’язку з його службовою діяльністю (ч. 2 ст.  350  КК України).

Слідством установлено, що у вересні цього року в одному з населених пунктів Івано-Франківщини працівники РТЦК та СП здійснювали оповіщення військовозобов’язаних громадян про мобілізаційні заходи під час воєнного стану та підійшли до чотирьох чоловіків, які будували будинок на неогородженій ділянці.

Коли військовослужбовці попросили надати для перевірки військово-облікові документи, один із чоловіків розпилив балончик зі сльозоточивим газом в обличчя військовослужбовцю, чим спричинив опіки очей.

Санкція статті передбачає за вказане кримінальне правопорушення покарання у виді обмеження на строк від трьох до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі відділення поліції № 2 (смт. Богородчани) Івано-Франківського РУП ГУНП в Івано-Франківській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Івано-Франківська обласна прокуратура

Exit mobile version