Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

МОЗ призначило виконавця функцій центральної МСЕК

ліквідація МСЕК
ліквідація МСЕК

Тепер її роль виконуватиме Український державний науково-дослідний інститут медико-соціальних проблем інвалідності в Дніпрі.

Міністерство охорони здоров’я передало функції Центральної медико-санітарної експертної комісії  Українському державному науково-дослідному інституту медико-соціальних проблем інвалідності у місті Дніпро. Як повідомила пресслужба міністерства, відповідний наказ підписав міністр охорони здоровʼя Віктор Ляшко.

В МОЗ зазначили, що саме на базі цього інституту впродовж 2024 року формувалась необхідна матеріально-технічна база, що має значно спростити процес проходження експертизи для людей.

Напередодні Кабінет міністрів України  прийняв зміни до Положення про медико-соціальну експертизу, які дозволяють МОЗ покладати права та обов’язки Центральної МСЕК на підприємство, установу або організацію, що належить до сфери управління МОЗ.

При цьому, згідно з чинним законодавством, міністерство  утворює та призначає керівника лише Центральної МСЕК, яка здійснює організаційно-методичні функції. Регіональні МСЕК, а це 328 комісій, з яких 25 обласних бюро та понад 300 центрально-міських та міжрайонних комісій, знаходяться у підпорядкуванні обласним радам.

Водночас алгоритм оскарження рішень МСЕК наразі не змінився. Ы якщо справа була направлена на оскарження до Центральної МСЕК, то зараз її  перенаправлять до Українського державного НДІ медико-соціальних проблем інвалідності МОЗ України в місті Дніпро. В МОЗ обыцяють, що  черговість розгляду справ буде збережена.

Адреса інституту, який тепер виконуватиме функції МСЕК:

м. Дніпро, провулок Феодосія Макаревського, 1-А

Контактні дані приймальні інституту: +38 (098) 702 24 90, e-mail: undimspi@i.ua ukr.derzh.ndimspi@gmail.com

Від 1 січня 2025 року обласні, міські та міжрайонні МСЕК по всій країні припинять виконувати функції з експертизи інвалідності та встановлення втрати працездатності. Їхні функції передадуть кластерним та надкластерним лікарням.

Рішення прийняли на засіданні Ради національної безпеки та оборони після низки скандалів із викриттям керівників МСЕК на хабарництві. // Дзеркало тижня

Exit mobile version