Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

Мукачівець ошукав родину загиблого захисника на суму понад ₴7,2 млн.

На Закарпатті слідчі Головного управління поліції повідомили про підозру у шахрайстві, вчиненому в особливо великих розмірах, 44-річному мукачівцю. В ході слідства встановлено, що зловмисник, перебуваючи у довірливих стосунках з родиною загиблого захисника України, ошукав їх на понад 7,2 мільйони гривень. Ці кошти були передбачені як виплата від держави, у звʼязку зі смертю військовослужбовця.

Поліцейські встановили, що підозрюваний є хрещеним батьком загиблого. Він запропонував матері полеглого воїна свою допомогу у оформленні документів для отримання одноразової грошової виплати від держави.

Після відкриття рахунку в банку зловмисник переконав жінку залишити банківську картку у нього та запевнив, що нараховані кошти витратить на облаштування місця поховання військового, а решту – перерахує сину загиблого.

Після того, як фігурант повернув банківську картку потерпілим, останні побачили, що на рахунку, замість нарахованих державою 7 млн, залишилося всього 350 тисяч гривень. Зловмисник привласнив майже усю грошову допомогу.

Наразі, за процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури, у справі триває досудове розслідування за ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України. Зловмисник, який ошукав родину загиблого захисника, перебуває під вартою.

За скоєне йому загрожує до 12 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Поліція Закарпатської області

Exit mobile version