Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

На Буковині судитимуть трьох співучасників схеми контрабанди сигарет до ЄС на суму понад ₴60 млн.

Прокурори Чернівецької обласної прокуратури передали до суду обвинувальний акт стосовно трьох співучасників схеми контрабанди до ЄС сигарет , орієнтовною вартістю понад 60 млн грн.

Їм інкриміновано незаконне зберігання з метою збуту, а також транспортування з цією метою, незаконно виготовлених тютюнових виробів та  їх контрабанду (ч. 1 ст. 204, ч. 2 ст. 201-4 КК України).

За даними слідства, обвинувачені налагодили протиправний механізм контрабанди тютюнових виробів до країн ЄС.

Встановлено, що так звані «експортери» перевозили незаконно виготовлену тютюнову продукцію у спеціально обладнаних цистернах з-під пального через митний пост «Красноїльськ» Чернівецької митниці, вказуючи у митних деклараціях, що прямують за кордон без вантажу.

З незаконного обігу було вилучено понад 800 тисяч пачок сигарет.

Досудове розслідування здійснювали детективи ТУ БЕБ у Чернівецькій області за оперативного супроводу оперативно-розшукового підрозділу Державної прикордонної служби України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Чернівецька обласна прокуратура

Exit mobile version