Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

На Черкащині 35- та 55-річного чоловіків судитимуть за ухилення від мобілізації

За процесуального керівництва прокурорів Чигиринського відділу Черкаської окружної та Кам’янського відділу Смілянської окружної прокуратур до суду скеровано обвинувальні акти  відносно двох чоловіків, які намагалися ухилитися від призову на військову службу під час мобілізації в особливий період (ст. 336 КК України).

Слідством встановлено, що 35-річний та 55-річний чоловіки будучи придатними до військової служби та перебуваючи на військовому обліку, без поважних причин не з’явились до територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, хоча були завчасно попереджені про необхідність явки. Тим самим ухилились від призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період.

Досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснювали слідчі Черкаського РУП ГУНП в Черкаській області та слідчі ВП № 2 Черкаського РУП ГУНП в Черкаській області.

У разі доведення вини обвинуваченим загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до п’яти років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину й не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

Exit mobile version