Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

На Черкащині затримали зловмисника, який змушував жінку жебракувати для власного збагачення

Правоохоронці провели комплекс заходів, у яких з’ясували, що місцевий житель систематично примушував потерпілу жебракувати в місті, а сам контролював процес і забирав гроші. Фігуранта затримано відповідно до статті 208 КПК України. Досудове розслідування триває.

Під час досудового розслідування правоохоронці відділу міграційної поліції  ГУНП в Черкаській області, Черкаського районного управління поліції, за процесуального керівництва Черкаської окружної прокуратури встановили, що 46-річний місцевий житель експлуатував особу, яка опинилась у складних життєвих обставинах задля власного збагачення. Зловмисник скористався фізичним і психологічним станом потерпілої і тривалий час примушував її жебракувати в людних місцях. При цьому за процесом спостерігав неподалік, після забирав кошти і відвозив потерпілу до власної домівки, де вони «спільно проживали». Після закінчення «роботи» дівчини, присвоював гроші отримані в результаті жебракування та витрачав на свій власний розсуд.  Такі незаконні дії зафіксовані правоохоронцями, в тому числі камерами відеоспостереження.

Під час проведення слідчих дій,  за силової підтримки батальйону особливого призначення чоловіка було затримано відповідно до статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Під час особистого обшуку у фігуранта вилучено грошові кошти отримані в ході заняттям жебрацтвом.

За процесуального керівництва Черкаської окружної прокуратури чоловіку оголошено про підозру за ч. 1 ст. 149 (Торгівля людьми) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу зловмиснику.

Досудове розслідування триває.

Сектор комунікації поліції Черкаської області

Exit mobile version