Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

На Дніпропетровщині п’ятеро учасників злочинної організації заволоділи майже ₴1 млн. бюджетних коштів

Прокуратурою Дніпропетровської області затверджено та направлено до суду обвинувальний акт відносно п’ятьох осіб за створення злочинної організації; заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою службовим становищем; підроблення документів, які подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи та фізичних осіб-підприємців; легалізацію (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом; службове підроблення; підроблення офіційних документів, печаток, їх використання (ч.1 ст.255, ч.4 ст.28, ч.5 ст.191, ч.2 ст.28, ч.2 ст.205-1, ч.4 ст.28, ч.3 ст.209, ч.1 ст.366, ч.ч. 1, 3, 4 ст.358 КК України).

За даними слідства, голова однієї з сільських рад, зловживаючи службовим становищем, створила злочинну організацію, до складу якої увійшли її заступник, головний бухгалтер та секретар сільради, а також зять (в органі місцевого самоврядування жодної посади не займав).

З листопада 2018 по серпень 2019 року посадовці укладали з підконтрольною їм особою договори про проведення робіт з виготовлення проектно-кошторисної документації, які фактично не виконувалися. Такими діями територіальній громаді спричинено збитки у майже 1 млн грн.

Пресслужба прокуратури Дніпропетровської області

Exit mobile version