На Донеччині чоловік зарубав сокирою знайомого 

Чоловік наніс смертельний удар сокирою своєму опоненту, після чого намагався приховати сліди злочину та заплутати слідство. Однак злочинний план не спрацював – поліцейські викрили та затримали його. Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

На початку лютого до поліції Бахмута звернувся мешканець Часів Яру, який розповів, що знайшов тіло чоловіка, який наглядав за його будинком.

На місце негайно виїхали співробітники слідчо-оперативної групи, які встановили послідовність подій, які відбулися майже три тижні тому.

З’ясувалося, що в той день господар та його знайомий знаходилися в будинку. Під час бесіди між чоловіками виник конфлікт, поставити «крапку» в якому вирішив 68-річний хазяїн помешкання. Він схопився за сокиру та вдарив нею 43-річного опонента. Аби приховати сліди злочину, чоловік виніс тіло з будинку та скинув його зі сходів в підвал, намагаючись видати вбивство за нещасний випадок. Після чого закрив підвальне приміщення та покинув місце злочину.

Минуло майже три тижні, перш ніж сусід потерпілого помітив його відсутність та повідомив про це власника будинку. Приїхавши на місце, чоловік поводився спокійно, не подаючи виду своєї причетності до злочину, навіть тоді, коли викликав поліцію.

Не дивлячись на всі засоби конспірації, поліцейські зібрали достатню доказову базу його причетності до вказаного злочину.

Відомості за даним фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст.115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років. Наразі вирішується питання про обрання зловмиснику запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Бахмутський відділ поліції Донецької області

You may also like...