Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

На Харківщині завершено досудове розслідування розбою та грабежу

Первомайським відділом Лозівської окружної прокуратури Харківської області затверджено та направлено до Первомайського міськрайонного суду Харківської області два обвинувальних акти за фактами розбою (ч. 2 ст. 187 КК України) та грабежу (ч. 2 ст. 186 КК України).

За даними слідства, 26 січня 2022 року в м. Первомайський близько пів на третьої години ночі чоловік, раніше судимий за розбій, напав на перехожого. Нападник наніс потерпілому декілька ударів ножем в грудну клітину і живіт та заволодів мобільним телефоном своєї жертви.
Особу нападника швидко встановили. Чоловіка затримано в порядку ст. 208 КПК України та повідомлено про підозру за фактом розбою (ч. 2 ст. 187 КК України).

27 лютого 2022 року, в період дії воєнного стану, в м. Первомайський близько першої години ночі інший чоловік, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, знаходився поруч з продовольчим кіоском. Всередині кіоску знаходилась жінка, яка охороняла приміщення. Незважаючи на її спроби зупинити грабіжника, чоловік відчинив холодильник, який знаходився поруч із кіоском, та викрав звідти алкогольні напої.

Чоловіка затримали в порядку ст. 208 КПК України. Йому повідомлено про підозру за фактом грабежу (ч. 2 ст. 186 КК України).
Досудове розслідування проводили слідчі відділу поліції №1 Лозівського районного відділу поліції ГУНП в Харківській області.

Харківська обласна прокуратура

Exit mobile version