Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

На Харківщині експоліцейського за держзраду засуджено до 15 років ув‘язнення

За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Харківської обласної прокуратури суд визнав винним експоліціянта за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).

Прокурори у суді довели, що торік, у червні, діючий сержант поліції — начальник конвою відділення №3 взводу №3 роти №2 батальйону конвойної служби ГУНП в Харківській області добровільно перейшов на бік ворога та співпрацював з російськими загарбниками, які окупували м. Куп‘янськ.

Він добровільно обійняв посаду «и.о. начальника группы конвойной службы», а у подальшому отримав ще більшу прихильність від окупантів та став «командиром отделения охраны конвоирования подозреваемых и обвиняемых ИВС Отдела полиции №1 (дислокация г. Купянск)».

Однією з його основних задач було конвоювання затриманих окупантами місцевих мешканців. За свою роботу зрадник отримував щомісячно 70 тисяч російських рублів.

Напочатку цього року правоохоронці затримали чоловіка у Куп‘янському районі в порядку ст. ст. 208, 615 КПК України.

21 липня колегія суддів Червонозаводського районного суду м. Харкова винесла обвинувальний вирок щодо зрадника. Йому призначено покарання у виді 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна, яке є його особистою власністю, з позбавленням на підставі ст. 54 КК України звання «сержант поліції».

У судовому засіданні чоловік свою вину визнав повністю та щиро розкаявся.

Наразі триває строк на апеляційне оскарження вироку.

Досудове розслідування проводили слідчі другого СВ ТУ Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Полтаві, оперативний супровід — другий оперативний відділ ТУ ДБР у м. Полтаві, Управління СБУ в Харківській області та Харківське управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України.

Харківська обласна прокуратура

Exit mobile version