На Херсонщині викрито групу осіб, підозрюваних у крадіжках в особливо великих розмірах

Зухвалі крадіжки з квартир та офісних приміщень сталися у місті Нова Каховка. Жертвами зловмисників стали родина підприємців та адвокат. Сума збитків, завданих потерпілим, становить понад 3 мільйони гривень.

На початку минулого року невідомі зловмисники обікрали будинок родини підприємців. З оселі винесли сейф з трьома мільйонами гривень та важливими документами. Аналогічна за схемою скоєння крадіжка сталася вже у лютому цього року, і теж у Новій Каховці. Цього разу зловмисники обікрали офіс адвоката. Підібравши ключ, невідомі винесли з приміщення всю оргтехніку, мобільні телефони та велику суму грошей.

Над розкриттям злочинів працювали співробітники Управління карного розшуку, слідчого управління ГУНП спільно з Новокаховським відділом поліції.

Як повідомив заступник начальник обласного главку поліції Микола Цап, проаналізувавши інформацію по вказаних майнових злочинах, правоохоронці дійшли висновку, що діяли одні й ті ж люди. В подальшому за результатами слідчо-оперативних заходів працівники поліції встановили особи підозрюваних – це семеро жителів міст Нова Каховка і Таврійськ, всі раніше судимі за майнові злочини, їм від 25 до 40 років.

Працівники Новокаховського відділу поліції, слідчого управління та управління карного розшуку ГУНП провели ряд обшуків за місцями проживання фігурантів у місті Таврійськ та Новій Каховці. Правоохоронці виявили речовину схожу на наркотики, тротилову шашку з підключеним електродетонатором та тисячу євро.

Нині поліцейські встановлюють можливу причетність фігурантів до скоєння подібних злочинів на території області, збирають речові докази. Одному з підозрюваних слідчим управлінням ГУНП повідомлено про підозру та направлено клопотання до суду щодо обрання йому міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Також встановлено, що одному із учасників групи, вже повідомлено про підозру та обвинувальний акт скеровано до суду за фактом крадіжки грошей у великому розмірі з банківської картки підприємця. За вказаним фактом було відкрите кримінальне провадження за ч.4 ст.185 «Крадіжка» КК України. Нині  зловмисник заарештований і знаходиться у слідчому ізоляторі.

Наразі відкриті кримінальні провадження за ч.3,5 ст.185 «Крадіжка» Кримінального кодексу України, ч.1 ст.309 «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту» КК України та ст.263 «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами» КК України. Зловмисникам може загрожувати до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Відділ комунікації поліції Херсонської області

You may also like...