Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

На Хмельниччині працівниця пошти привласнила гроші, сплачені за комуналку

За публічного обвинувачення Хмельницької окружної прокуратури судом визнано винною начальницю відділу поштового зв’язку одного із сіл Хмельницького району у привласненні чужого майна (ч.ч. 2-4 ст. 191 КК України).

Її засуджено до 5 років позбавлення волі із позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських обов’язків строком на 3 роки.

У суді доведено, що жителі одного із сіл Хмельницького району на пошті сплачували комунальні послуги, але згодом виявили, що у них є заборгованості.

Як з’ясувалось, 48-річна працівниця поштового відділення привласнювала гроші місцевих жителів, призначені для оплати комунальних послуг.

Аби приховати протиправні дії, правопорушниця не передавала повідомлення «боржникам», які надходили на пошту. І лише після того, як поштове відділення закрили, люди дізналися про реальний стан своїх рахунків.

Серед потерпілих — близько 40 місцевих жителів. Загалом, користуючись своїм службовим становищем, жінка привласнила близько 55 тисяч гривень.

Вирок суду не набрав законної сили та може бути оскаржений в апеляційному порядку.

Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

Exit mobile version