Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

На Кам’янеччині працівниця пошти привласнила близько 65 тисяч гривень

Жінка, маючи доступ до автоматизованої системи «Фінансове управління» Укрпошти, вносила до неї недостовірну інформацію. Отримані внаслідок махінацій кошти зловмисниця витрачала на погашення кредитів та особисті потреби.

Підозрювана влаштувалась на посаду оператора поштового зв’язку у липні 2020 року. А вже у листопаді-грудні, як встановили правоохоронці, почала проводити різні махінації. Зокрема, вносила недостовірні дані в інформаційну систему пошти. Також вносила хибну інформацію про платежі громадян, а різницю привласнювала.

Підозрювана виводила кошти через номера мобільного зв’язку своїх близьких, а потім перекидала кошти на погашення кредитів чи особисті потреби.  Загальна сума завданих зловмисницею збитків склала близько 65 тисяч гривень.

Слідчі Кам’янець-Подільського райуправління поліції за процесуального керівництва прокуратури оголосили жінці про підозру за трьома статтями Кримінального кодексу України: ч. 2 ст. 191, ч. 1 ст. 209, ч. 1 ст. 362 — заволодіння чужим майном шляхом зловживання своїм службовим становищем, легалізація майна, одержаного злочинним шляхом, а також несанкціонована зміни інформації, яка обробляється в автоматизованій системі.

Наразі обвинувальний акт щодо фігурантки вже скеровано до суду. Найсуворіше покарання, яке їй може загрожувати — від 3 до 6 років ув’язнення.

Головне управління Національної поліції в Хмельницькій області

Exit mobile version