Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

На Кіровоградщині сімейного лікаря та медсестру викрили у видачі підроблених COVID-сертифікатів

Один сертифікат продавали за 3 000 гривень.

Оперативники управління стратегічних розслідувань в Кіровоградській області спільно зі слідчими поліції області викрили двох медпрацівників, які організували злочинну схему видачі підроблених сертифікатів про вакцинацію від вірусу COVID-19.

Медсестра підшукувала осіб, які мали разово сплатити 3 000 гривень за видачу фіктивного сертифіката. За цю суму громадянинові гарантували «липову» вакцинацію від COVID-19 та внесення даних до відповідної бази. Інформація вносилась до бази даних сімейним лікарем із відповідним доступом. Кошти отримані у результаті протиправної діяльності спільники розподіляли між собою.

9 грудня, поліцейські викрили медсестру та сімейного лікаря під час отримання ними неправомірної вигоди. Правоохоронці провели обшуки, у результаті яких виявили журнал обліку вакцинованих осіб та іншу медичну документацію, яка може свідчити про протиправну діяльність медпрацівників.

Вирішується питання про оголошення обом фігурантам підозр за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання карається позбавленням волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

На даний час проводяться заходи щодо встановлення інших аналогічних фактів надання фіктивних сертифікатів щодо проходження вакцинації від коронавірусної хвороби (COVID-19).

Департамент стратегічних розслідувань
Національної поліції України

Exit mobile version