Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

На Кіровоградщині засудили жінку, яка вбила качалкою брата

Світловодський міськрайонний суд визначився із покаранням для жінки, яка дерев’яною качалкою вбила брата

Про це інформує Златопіль.

“Під час сварки у підозрюваної виникла реакція на протизаконне насильство зі сторони потерпілого. Перебуваючи в стані сильного душевного хвилювання, у якому обвинувачена не могла передбачити наслідки своїх дій, нанесла 6 ударів дерев’яною палицею по голові та кистям рук потерпілого”, – повідомляється в судовій ухвалі.

Усвідомлюючи, що чоловік знаходиться в лежачому положенні на підлозі та не чинить опору, жінка нанесла два удари палицею по його голові.

Від отриманих травм потерпілий помер на місці пригоди.

В судовому засіданні обвинувачена свою провину в умисному вбивстві брата визнала у повному обсязі. Пояснила, що загиблий постійно вчиняв насилля щодо неї та їхньої матері. Його боялись всі сусіди.

Всі події трапились взимку вночі. Напередодні брат зателефонував їй та попросив прибрати у будинку. Вона погодилась та почала прибирати. Чоловік виходив з будинку, а потім повертався. Весь день говорив, що вб’є її та доб’є матір. Вона хотіла залишитися у будинку, щоб закінчити прибирання. Потім побачила, що брат іде до неї з ножем. Вона у свою чергу вдарила його качалкою. Коли наносила удари, то думала лише за те, щоб вискочити з будинку на вулицю. Не думала, що від цих ударів може настати його смерть.

Суд визнав жінку винною та призначив їй покарання у вигляді позбавлення волі на строк 5 років. Строк відбування покарання вирішено рахувати з моменту затримання. Зарахувати у строк відбування покарання строк попереднього ув’язнення з розрахунку: один день попереднього ув’язнення за два дні позбавлення волі та враховуючи повне фактичне відбуття обвинуваченою призначеного покарання, обмежитись відбутим строком.

Exit mobile version