Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

На Київщині засудили учасника групи, що за донати знімала відео знущань і насильства

Ірпінський міський суд Київської області визнав чоловіка винним у виготовленні і розповсюдженні відеопродукції, що пропагує культ насильства і жорстокості, за попередньою змовою організованою групою осіб.

Про це повідомляє «Судовий репортер» із посиланням на вирок від 25 вересня.

За матеріалами справи, приблизно в січні 2021 року виникла організована група, яка зайнялася зйомкою відео, що пропагує культ насильства та жорстокості.

Під час відео стримів на YouTube учасники в обмін на донати глядачів заподіювали фізичні страждання особі, яка мала роль потерпілого. Людину підключали до струму, обстрілювали з пейнтбольного маркеру та ін. Відеозапис знущань оприлюднювали в Telegram.

Для участі у відеозйомках організатор залучив співучасників, які не мали постійного джерела доходу та вели аморальний спосіб життя. Наразі встановлені шестеро співучасників цих зйомок, включно з організатором.

У вироку наводяться приклади відеоматеріалів:

Кількість підписників проєкту в соцмережах становила: Telegram-канал 15 567 осіб, інший Telegram-канал 713 осіб, YouTube 130 000 осіб, інший YouTube-канал 588 000 осіб.

Група стабільно діяла в період із 17.01.2021 року по 20.03.2023 року.

Один із учасників групи, які грав роль потерпілого, уклав із прокурором угоду про визнання винуватості.

Чоловік  раніше не судимий, має на утриманні неповнолітню дитину. Враховується його  щире каяття, активне сприяння слідству і скоєння злочину внаслідок збігу тяжких особистих обставин.

Сторони домовилися про 3 роки позбавлення волі умовно, зі звільненням від відбуття покарання на іспитовий строк 1 рік.

Exit mobile version