На Львівщині керівника КП підозрюють у розтраті майже 650 тисяч бюджетних коштів

Зловмисника, директора Центру фінансово-господарського та навчально-методичного забезпечення закладів освіти і культури однієї із сільських рад у Стрийському районі, викрили слідчі відділення поліції №2 Стрийського районного управління поліції спільно з оперативниками Управління Служби безпеки України у Львівській області, за процесуального керівництва Стрийської окружної прокуратури.

Як встановили правоохоронці, у грудні 2022 року між Центром та підприємством-постачальником був укладений договір про закупівлю шести джерел резервного живлення (електричних генераторів) для забезпечення потреб шести місцевих навчальних закладів – двох садочків та чотирьох шкіл.

на львівщині керівнику комунального закладу повідомлено про підозру у розтраті майже 650 тисяч гривень бюджетних коштів

Проте, вказані у договорі ціни на закуплені генератори були завищені та не відповідали ринковим. В подальшому кошти з місцевого бюджету були перераховані постачальнику і таким чином громаді було завдано збитків на суму майже 650 тисяч гривень.

Слідчі територіального підрозділу поліції повідомили зловмиснику про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.4 ст.191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України та ч.2 ст.366 (Службове підроблення) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене санкціями статей – позбавлення волі на строк до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Досудове розслідування триває.

Відділ комунікації поліції Львівської області

You may also like...