Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

На Миколаївщині у хабарництві викрили посадовця Державної екологічної інспекції

Оперативники Управління захисту економіки в Одеській області Нацполіції задокументували факт вимагання 25 тисяч гривень неправомірної вигоди головним спеціалістом Державної екологічної інспекції Північно-Західного регіону Чорного моря. Кошти він вимагав від судновласника за безперешкодне здійснення підприємницької діяльності в акваторії Чорного моря.

В ході оперативних заходів правоохоронці встановили причетність головного спеціаліста одного з відділів Північно-Західного регіону Чорного моря Державної екологічної інспекції України до хабарництва. За не перешкоджання господарській діяльності та не притягнення до адміністративної відповідальності судновласника та капітана судна посадовець вимагав 25 тисяч гривень неправомірної вигоди.

Сьогодні, 1 листопада, працівники Управління захисту економіки в Одеській області Нацполіції спільно із слідчими Головного управління Національної поліції у Херсонській області під процесуальним керівництвом військової прокуратури Херсонського гарнізону Південного регіону затримали фігуранта під час отримання обумовленої суми хабара.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Фігуранта затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Проводяться подальші заходи для встановлення інших посадових осіб Державної екологічної інспекції Північно-Західного регіону Чорного моря, причетних до злочинної схеми вимагання та отримання неправомірної вигоди.

Нагадаємо, що 30 жовтня на Хмельниччині працівники поліції та прокуратури на хабарі у 1200 доларів США затримали посадових осіб Держгеокадастру та Державної екологічної інспекції.

Департамент захисту економіки
Національної поліції України

тел. довіри (098) 103-96-59
dze@ekon.np.gov.ua

Exit mobile version