Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

На одержанні хабаря викрито запорізького податківця

За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури на одержанні неправомірної вигоди викрито заступника начальника одного з відділів Головного управління ДПС в Запорізькій області.

За даними слідства, податківець вимагав від представника місцевої комерційної структури неправомірну вигоду за зменшення розміру штрафних санкцій, нарахованих співробітниками ДПС за встановленими адміністративними правопорушеннями. Також у разі сплати щомісячної данини «гарантував» йому та іншим суб’єктам господарювання мінімізувати кількість проведених працівниками ДПС перевірок у майбутньому, а також безперешкодне здійснення підприємницької діяльності.

Чоловіка затримано в порядку ст. 208 КК України після передачі йому другої частини хабара на загальну суму 26 тис. грн із обумовлених майже 50 тис. грн.

Наразі податківцю повідомлено про підозру за фактом одержання та вимагання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України). Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави.

Під час обшуків за місцем роботи та проживання підозрюваного правоохоронці вилучили понад 1 млн у гривневому еквіваленті.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі управління СБУ в Запорізькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено у законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Запорізька обласна прокуратура

Exit mobile version