Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

На Одещині квартирант вдарив хазяїна сокирою і кинув  тіло в колодязь

Менш ніж за три години фігуранта розшукали і повідомили йому про підозру. За скоєне чоловіку загрожує до 15-ти років ув’язнення.

Подія сталась кілька днів тому в Кілійській громаді за місцем мешкання 47-річного потерпілого, де 39-річний правопорушник винаймав кімнату. В поліцію звернулася місцева жителька і повідомила, що на подвір’ї односельця, де була на дні народження, побачила тіло якогось чоловіка, накрите ковдрою. Прибувши за адресою, вказаною заявницею, поліцейські обстежили територію обійстя і виявили у колодязі мешканця будинку зі слідами насильницької смерті. З допомогою співробітників Державної служби України з надзвичайних ситуацій небіжчика дістали на поверхню і направили на судово-медичну експертизу для встановлення точної причини смерті.

В ході проведення першочергових слідчо-розшукових заходів поліцейські встановили, що в будинку святкували день народження квартиранта. Під час застілля господар з іменинником вийшли на вулицю покурити і посварилися. А в ході перепалки останній схопився за сокиру. Зрозумівши, що потерпілий не подає ознак життя, зловмисник накрив його ковдрою і пішов до інших гостей, а коли вони розійшлися, скинув тіло вбитого у колодязь, а сам втік.

З місця події слідчі вилучили сокиру та інші речі, що мають значення у справі, які скерували на експертні дослідження.

Оперативникам знадобилось три години, аби встановити місцезнаходження правопорушника, який переховувався у будинку знайомих. Чоловік зізнався: вбитий намагався повчати його життю, що і стало причиною конфлікту.

Фігуранту повідомлено про підозру в умисному протиправному заподіянні смерті іншій людині. Згідно з ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України, за цей злочин йому загрожує до п’ятнадцяти років позбавлення волі. Суд задовольнив клопотання слідчих та обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Слідство триває під процесуальним керівництвом Ізмаїльської окружної прокуратури.

Ізмаїльський районний відділ поліції Одещини

Exit mobile version