Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

На Одещині судитимуть військовослужбовця ТЦК та СП, якого викрили на отриманні хабаря

За бронювання від мобілізації порушник «просив» у жителя Подільська 300 літрів пального або вартість вказаного об’єму пального у грошовому еквівалентів.

У травні поліцейські Подільського районного управління поліції спільно зі співробітниками військової контррозвідки СБУ затримали військовослужбовця територіального центру комплектування та соціальної підтримки, який за бронювання від мобілізації просив у жителя Подільська 300 літрів пального або вартість вказаного об’єму пального у грошовому еквіваленті. У випадку  відмови погрожував відправленням у зону бойових дій, хоча чоловік працює на підприємстві критичної інфраструктури і має законне право на відстрочку від призову на військову службу за мобілізацією.

Затримали зловмисника, коли він передав заздалегідь підготовлене ним тимчасове посвідчення військовозобов’язаного і отримав за цю «послугу» гроші в сумі 15 тисяч гривень.

Встановивши в ході досудового розслідування всі обставини злочину та зібравши достатньо доказів, слідчі під процесуальним керівництвом Одеської спеціалізованої прокуратури висунули фігуранту обвинувачення в одержанні службовою особою неправомірної вигоди, прохання надати таку вигоду для себе за вчинення чи невчинення такою службовою особою в інтересах того, хто пропонує, обіцяє чи надає неправомірну вигоду, будь-якої дії з використанням наданої їй влади чи службового становища. Цей злочин кваліфікується за ч. 1 ст. 368 Кримінального кодексу України і карається штрафом від 17 тисяч до 68 тисяч гривень або пробаційним наглядом на строк до трьох років, або позбавленням волі на строк від двох до чотирьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Досудове слідство завершено і обвинувальний акт скеровано до суду.

Подільське районне управління поліції Одещини

Exit mobile version